Charlie Barker

Ți-ai fi imaginat vreodată că a fi sociabil poate fi atât de epuizant? Ți-o prezentăm pe Charlie Baker, fotomodel britanic, artistă și fenomen social media...

ÎN CATEGORIA GLOBAL HEROES, ADUCEM ÎN CENTRUL ATENȚIEI VEDETE ACLAMATE LOCAL CARE AU UN IMPACT GLOBAL

Prezență de senzație în social media, artistă, ocazional model și iubitoare de orice îndrăzneț și strălucitor, Charlie Barker stă în camera M·A·C Pro de deasupra magazinului din Carnaby Street în pijamale, rânjind, cu părul oranj nearanjat căzându-i pe față.

Cum nu s-a gândit prea mult la cum s-ar putea să arate la sfârșitul serii - în afară de look-ul gata de Halloween - ea și prietenele ei fotomodele împart dulciuri și șampanie, în timp ce își albesc sprâncenele și se uită pe telefoane după inspiratie. Culture s-au așazat la o discuție cu Charile (și prietenul ei cel mai bun, Patrick) pentru a afla cum e viața la 19 ani când ai o jumătate de milion de follower-i pe Instagram...

Ce machiaj îți faci?
Charlie: Nici nu am idee! Vreau să fiu un clovn - dar nu un clovn înspăimântător - un clovn frumos. Nu am vreun moodboard pentru asta, totul e la mine în cap. Față albă, gene desenate, obraji roz, ruj exagerat...

Deci, ca un fel de păpușă clovn din anii '70...
C: Da, factorul înspăimântător vine din personalitatea mea - sunt doar eu căutând o scuză pentru a fi înfricoșătoare! Nu mi-am planificat nici o ținută; am lăsat totul pe ultimul minut. Anul trecut, am început planificarea cu o lună înainte. Am fost Hit-Girl. Cu un an înainte am fost Maleficent. Mi-am făcut niște coarne uriașe și m-am machiat la fix!

Obișnuiești să te machiezi singură?
C: Da, îmi place să experimentez. Look-ul meu extrem, dar în același timp confortabil este mereu cel cu fard de pleoape roz. Apoi mi-am vopsit părul portocaliu și roz cu o tonă de mascara. Am recreat unul din look-urile lui David Bowie...

"Look-ul extrem la care apelez și cu care mă simt confortabilă este mereu cel cu fard de ploape roz. Dar apoi mi-am vopsit părul portocaliu și roz cu o tonă de mascara. Am recreat unul din look-urile lui David Bowie..." - Charlie Barker

Care din ele? (dintre look-urile lui Bowie)
C: Regele Goblin din filmul Labyrinth! Asta a fost doar pentru ieșit în oraș. Am recreat pe Instagram lookul lui Lady Gaga din videoclipul ARTPOP.De fapt am încercat mai multe machiaje inspirate de Gaga. Acum cred că a pășit într-o nouă etapă însă, și eu odată cu ea.

Pe cine mai admiri?
C: Nu aș spune ca am neapărat persoane anume de la care mă inspir, mai degrabă mă uit la poze pe Internet și mă gândesc, "Oh, pot să reinterpretez asta în stilul meu." De obicei mă inspir de pe Tumblr.

Patrick, tu ce vrei să faci diseară?
P: Vreau doar să arăt bine. Nu vreau nici să exagerez...Nu cred, personal, că trebuie purtat foarte mult machiaj - Îmi place să-mi curbez genele și să port mascara.
C: Obișnuiai să porți mult machiaj.
P: Obișnuiam să mă îmbarc în femeie; arătam foarte bine. Femeia se chema Trish. Era o fată foarte confuză. Acum m-am reîntors la Pat. De la Trish la Pat.

Cum v-ați cunoscut?
C: Am avut o ședință foto cu cel mai bun prieten al lui. Ne-am adoptat unul pe celălalt într-un final. Am locuit împreună o vreme în căminul meu studențesc.
P: Asta e un test, unul din acele paturi. A fost bine timp de câteva luni. Apoi, a trebuit să mă mut într-o casă de travestiți atunci când s-a născut Trish.
C: Trish era sălbatică și trebuia să-și trăiască viața ei. Am învățat multe de la ea.

Cum e când ieși acum în oraș?
C: Pare ciudat pentru oameni când merg la un eveniment formal și eu am un machiaj nebun. Eu sunt ceva de genul "Ups! Am greșit evenimentul.""
P: Am fost la o petrecere seara trecută în ținută de blugi completă și toată lumea era la costum. Nu ne-a păsat ce au crezut restul.
C: Înveți să nu te afecteze, pentru că dacă decizi să fii altfel, oamenii vor reacționa de fiecare dată.

Când ți-ai vopsit părul portocaliu??
C: Când a murit Bowie. De obicei îmi schimb culoarea în fiecare săptămână, așa că zece luni este un interval destul de lung pentru mine. Toate au fost nuanțe de portocaliu, totuși. Am început să-mi decolorez părul la 16 ani.

Dar sprâncenele?e?
C: Înainte le-am decolorat timp de trei ani...Trebuie să le decolorezi din când în când, dacă nu, se văd rădăcinile și arată ciudat.

În afară de îngrijirea părului, cum arată o zi obișnuită de-a ta?
C: De obicei, sunt la facultate la Arte la University of East London. Dar tocmai ce mi-am cumpărat o barcă de locuit, așa că am făcut și lucruri de adulți! E în Hacnkey, momentan; m-am mutat în urmă cu două zile. Am avut foarte multă muncă de făcut - ședințe foto - după săptămâna modei am fost la mare căutare. Am participat la câteva show-uri, și ca model și ca spectator, m-am dus la evenimente, am lucrat și am călătorit, și apoi o mulțime de ședințe foto...Cine ar fi zis că să fii sociabilă e atât de obositor?